Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
70%
hétköznapokon
4%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 90

Bihar-hg. időjárása

Szilveszteri túra Erdélyben: Királykő, Bucsecs, Nagykő-havas

Téli fenyők.jpg
Időpont: 
2022, december 27. kedd - 2023, január 1. vasárnap
Túravezető: 
zsoooc
Időtartam: 
6 nap
Szállás: 
panzió
Utazás: 
bérelt kisbusszal

Hótalpas túrák Brassó környékén: Királykő, Bucsecs, Nagykő-havas.

2 hely még van!

Ismét megszervezem a hagyományossá vált év végi túrámat. A célpont természetesen ezúttal is Erdély, a Kárpát-kanyar, Brassó-megye. Remélhetőleg lesz elég hó, így hótalpas túrák lesznek, de ezt garantálni ma már nem lehet.
Időpont: 2021. 12. 27 - 2022. 01. 01.
Szállás: le van foglalva, Feketehalom (Codlea), Brassó mellett, 8 főre, 2 szoba. Ellátás, konyha nincs (csak hűtő). kb. 4300 Ft/fő/éj.
Tervezett létszám: 8 fő
Utazás: 9 személyes bérelt kisbusszal szeretnék menni, úgy picit drágább talán, mint saját autókkal, de kényelmesebb. Ha kevesebben leszünk, akkor marad az autós utazás. A kisbuszra majd kérnek előleget indulás előtt, ezért természetesen én is előleget fogok kérni.
December 27-én nem túl korai indulás lesz ( 9:00 Szegedről, így aki Budapesről jön, az is ide tud érni reggel), úgyis eltelik az egész nap autózással.
1-jén korai indulás lesz, tehát nem túl későn érünk Szegedre (várhatóan 17:00 körül), mindenki kényelmesen haza tud majd menni.
Kb. 535 km a táv, a tervek szerint este 6-7 óra körül érkezünk meg. Erre a napra nincs semmi egyéb program betervezve, úgyis sötétben érünk a szállásra.

Szállás: egyelőre két szobát foglaltam (ha kevesen leszünk, elég lesz egy is), Feketahalom központjában, egyszerű szállás. A szobákhoz külön fürdőszoba tartozik. Összesen 2070 RON a két szoba, ezt osztjuk annyival, ahányan leszünk, mindenki ugyanannyit fizet majd.

Túraprogram: Három egész napos, hosszú és egy nem egész napos túra várható. Most még ideális körülményekkel számolok, optimistán, ahogy szoktam:) Természetesen az időjárás vagy más tényező befolyásolhatja a programot, nincs kőbe vésve. A hóviszonyok különösen fontosak: ha hirtelen leesik sok friss hó, lassabb a haladás. De az is benne van a pakliban, hogy alig lesz hó. A lényeg, hogy ebből a tervből lehet lejjebb adni, ha szükséges, az esetleges lavinaveszély függvényében. Figyelem majd a jelentést, és ha kell természetesen változtatok az útvonalon, ettől függetlenül a tervezett túrák nem különösebben lavinaveszélyes útvonalon lesznek.
Minden túrához autózni kell valamenyit reggel és este, tehát korai indulással számoljatok.
A túrákban közös, hogy mindig 1-1 hegycsúcs van betervezve, és szinte végig emelkedik, majd visszafelé majdnem végig lejt, tehát nem gerinctúra és ott jövünk vissza, ahol felmegyünk, így nem lehet eltévedni, ha valaki hamarabb vissza akar fordulni. Különösebb technikai nehézség nincs, lezuhanás-veszély vagy ilyesmi nincs, speciális felszerelés vagy hegymászó tudás nem szükséges. Hótalp ajánlott (már ha lesz elegendő hó), azt tudok majd szerezni korlátozott számban annak, akinek nincs sajátja. Aki nem használt még ilyet, nem probléma, pár perc alatt meg lehet szokni. Az egészen biztos, hogy a túrák utolsó kilométereit már sötétben tesszük majd meg, ezért fontos, hogy mindenki hozzon fejlámpát. Ez teljesen megszokott a decemberi túrákon, hogy a legvégén már sötétben jövünk le.

1. A Királykő gerincének déli, kevésbé ismert, de kedvezőtlen hóviszonyok esetén is biztonságosan járható része. A Petrucica-csúcs (1764 m), majd egészen a Déli-nyeregig. Innen kezdődik a nagyon keskeny része a gerincnek. Mi eddig megyünk, majd vissza ugyanott.
2. Bucsecs, Tiganesti-csúcs (2019 m)..
3. A Nagykő-havas 1843 méteres csúcsa.
4. Magura-hegy, Zernyest mellett. Ez egy lazább, levezető túra.

Részletek később, figylejétek a kiírást vagy kérdezzetek privátban.

Az összköltséget szédbobjuk annyi részre, ahányan leszünk, tehát értelemszerűen mindenki ugynaannyit fizet. Szállás, üzemanyag, útdíj, autóbérlés összesen kb. 46.000 Ft.
Értelemszerűen, ha kevesebben leszünk, akkor drágább lesz, mert kevesebbel osztódik az összköltség.

Fizikailag az átlagosnál lényegesen megterhelőbb túra, csak jó erőben lévőknek ajánlom a részvételt.

Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán!

Akit érdekel, írjon üzenetet, emailt vagy hívjon: +36 50 111 4604

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Révi-szoros
2023, október 14. szombat
Túravezető: Fodor Józsefné Anita
Téli fenyők.jpg
2023, december 27. szerda - 2024, január 1. hétfő
Túravezető: zsoooc

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel