Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
70%
hétköznapokon
4%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 90

Bihar-hg. időjárása

Norvégia

Norvégia
Időpont: 
2022, július 6. szerda - 2022, július 18. hétfő
Túravezető: 
zsoooc
Időtartam: 
13 nap
Szállás: 
vadkemping, kemping
Utazás: 
repülő, bérelt kisbusz

Túra Nyugat-Norvégia talán legszebb tájaira. 13 nap (menetrendtől függően), magashegyek, gleccserek, fjordok között. Vadkempinges (2-3 éjszaka normál kempingben), kisbuszos túra (Oslóba Airbusszal megyünk).

Minden részlet ki van dolgozva, a túraterv is teljes egészében, már csak repjegyet kell megvenni, és a kisbuszt lefoglalni.

Kulcsszavakban néhány főbb látnivaló a teljesség igény nélkül: Besseggen,Surtnningssue Galdhoppigen (az ország legmagasabb csúcsa), Trollok fala (Európa legmagasabb függőleges sziklafala), Trollok útja, Nigardsbreen gleccser, Kongen, Slogen

Természetesen - mint mindig - ez is teljesen önköltséges túra lesz, az autóbérlést, útdíjat, üzemanyagot, komp díjakat annyi felé osztjuk, ahányan leszünk. 6 fővel számolok (magammal együtt). Ez várhatóan 110 ezer Ft aktuális árakkal és árfolyamon számolva.

Norvégia Európa egyik legdrágább országa, így igen húzosak az árak, különösen az autóbérlés. Ft, aktuális árfolyamon és 8 fővel számolva. Ha kevesebben leszünk, értelemszerűen drágább lesz. A WizzAir jegy ára nagyon változó, jellemzően 60-80 ezer Ft, odafelé 32 kg-os feladott poggyásszal (vissza 23 kg-ossal). Flex-es jegyet ajánlott venni, mivel akkor szabadon módosítható az időpont (a mai világban nem lehet tudni...).

Többnyire 1 napos, kiszsákos túrák, egyszer alszunk bivakkunyhóban, 2000 méter felett.. Vannak tartaléknapok is, eső esetére.

Nem könnyű túra, csak jó erőnlétben lévőknek ajánlom. Naponta gyakran 1000 m-nél több szintemelkedés, nehéz, meredek, kitett terep várható, csak gyakorlott, tapasztalt túrázóknak.

Időpont: 2022. jújius 06 -18

Időtartam: 13 nap

Akit érdekel, írjon üzenetet vagy e-mailt de hívhat is telefonon, el tudom küldeni a részletes programot. Kevesebb jelenjen meg

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 1 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Harom_Kiralyok_vizeses.jpg
2023, június 11. vasárnap
Túravezető: Szabó Sándor
Római fürdő2.jpg
2023, július 1. szombat
Túravezető: Varga Sándor
Norvégia
2023, július 22. szombat - 2023, augusztus 3. csütörtök
Túravezető: zsoooc

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel