Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
70%
hétköznapokon
4%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 90

Bihar-hg. időjárása

Máramarosi-havasok túra

mmm
Időpont: 
2022, március 12. szombat - 2022, március 15. kedd
Túravezető: 
zsoooc
Táv: 
34.00km
Szint: 
2400m
Időtartam: 
4 nap
Szállás: 
sátor, esztena
Utazás: 
saját autókkal

Márciusban a Máramarosi-havasokba szervezek egy túrát. A hegység egyik legimpozánsabb csúcsa, az 1938 méter magas Pop Iván (Iván-havas) lesz az elsődleges cél. Ez a hegység romániai részének a második legmagasabb csúcsa és a gerince is az egyik legszebb (aki volt velem a Toronyága túrán vagy a Vulkánon, az tudja mire lehet számítani...). Ez nem tévesztendő össze a mások Pop Ivánnal, ami jelenleg Ukrajna területén található és amelyen egy lengyel csillagvizsgáló romjai vannak.
Indulás 12-én kora reggel, hazaérkezés 15-én este, utazás saját vagy bérelt autóval.
Mivel a túra útvonala érinti a román-ukrán határt (de nem lépjük át), így határ engedélyt is fogok kérni a román határrendőrségtől, hogy ne legyen gond ebből. Ezt valószínűleg a helyszínen kell majd intézni.

A 4 nap alatt összesen kb. 34 km és 2400 m szint vár ránk. Nagyzsákos túra, végig visszük magunkkal minden cuccunkat. Szállás sátorban és esetleg esztenában. Fűtés nem lesz! Elvileg a 3. éjszaka lesz esztana, ahová behúzódhatunk, de akár az első este is. Nem ígérek semmit, sátrast mindenképp viszünk. Hótalpat tudok adni, remélhetőleg kelleni fog. A terep alapvetően nem nehéz, hágóvas, jégcsákány nem szükséges (haszontalan súly), de csúszásgátló (hómacska) ajánlott. Fontos a jó derékalj és a téli hálózsák.

Akit érdekelnek a részletek, írjon e-mailt vagy vagy hívjon. Természetesen az időjárás függvényében vagy egyéb okokból a túra programja változhat, de ami biztos: megyünk!

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Harom_Kiralyok_vizeses.jpg
2023, június 11. vasárnap
Túravezető: Szabó Sándor
Római fürdő2.jpg
2023, július 1. szombat
Túravezető: Varga Sándor
Norvégia
2023, július 22. szombat - 2023, augusztus 3. csütörtök
Túravezető: zsoooc

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel