Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
70%
hétköznapokon
4%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
4%
Összes szavazat: 90

Bihar-hg. időjárása

Szilveszteri túra Erdélyben

jjj
Időpont: 
2021, december 27. hétfő - 2022, január 1. szombat
Túravezető: 
zsoooc
Időtartam: 
6 nap
Szállás: 
panzió
Utazás: 
bérelt kisbusszal

A tavalyi kihagyás után ismét megszervezem a szokásos év végi túrámat. A célpont ezúttal is Erdély, annak is a legtávolabbi csücske, Kovászna-megye. Remélhetőleg lesz elég hó, így hótalpas túrák lesznek.
Időpont: 2021. 12. 27 - 2022. 01. 01.
Szállás: le van foglalva. Teljesen felszerelt vendégházban, Kézdivásárhelyen, 4 személyes szobákban, van konyha is, kb. 4300 Ft/fő/éj. Nem kell előre fizetni, így szerencsére előleget se kérnek, tehát ha Covid miatt nem lehetne utazni, nem veszítünk pénzt. Oltás nélkül senki nem jöhet, de a román hatóságok bármely vakcinát elfogadják, ha a 2. adag beadása óta eltelt leglaább 14 nap.
Tervezett létszám: 8 fő
Utazás: 9 személyes bérelt kisbusszal (16 ezer Ft/nap). Ez is le van foglalva. 2 héttel indulás előtt ki kell fizetni a kisbuszt, ezért majd előleget is fogok kérni.
Ddecember 27-én nem túl korai indulás lesz (08:30- 9:00 körül), úgyis eltelik az egész nap autózással.
Kb. 630 km a táv, a tervek szerint este 6-7 óra körül érkezünk meg. Erre a napra nincs semmi egyéb program betervezve, úgyis sötétben érünk Kézdivásárhelyre.
Ugyanígy a hazautazás 1-jén szintén egy napot vesz igénybe, aznapra sincs egyéb program tervezve.
Romániába két oltással be lehet utazni, bármelyiket elfogadják a hatóságok. Ettől függetlenül erősen ajánlott a 3. oltás is, főleg akkor, ha az utolsó óta eltelt már 6 hónap. Jelentősebb korlátozások nincsenek most az országban. Kijárási tilalom nincs és a járványhelyzet is erősen javuló tendenciát mutat jelenleg.

Szállás: 4 személyes szobák lesznek, Kézdivásárhely központjában. Konyha van. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik. 2400 RON összesen a szállás. Ezt osztjuk annyival, ahányan leszünk. Eredetileg 8 emberrel számoltam, de valószínűbb, hogy 6-an vagy 7-en leszünk, így némileg drágább lesz, de szobánként kell fizetni (egyébként ez volt a legolcsóbb lehetőség). Tehát hívhattok még legalább egy embert ti is a túrára.

úraprogram: Négy egész napos, hosszú túra várható. Most még ideális körülményekkel számolok, optimistán, ahogy szoktam:) Természetesen az időjárás vagy más tényező befolyásolhatja a programot, nincs kőbe vésve. A hóviszonyok különösen fontosak: ha hirtelen leesik sok friss hó, lassabb a haladás. De az is benne van a pakliban, hogy alig lesz hó. A lényeg, hogy ebből a tervből lehet lejjebb adni, ha szükséges.
Minden túrához autózni kell aránylag sokat reggel és este, tehát korai indulással számoljatok.
A túrákban közös, hogy mindig 1-1 hegycsúcs van betervezve, és szinte végig emelkedik, majd visszafelé majdnem végig lejt, tehát nem gerinctúra és ott jövünk vissza, ahol felmegyünk, így nem lehet eltévedni, ha valaki hamarabb vissza akar fordulni. Különösebb technikai nehézség nincs, lezuhanás-veszély vagy ilyesmi nincs, speciális felszerelés vagy hegymászó tudás nem szükséges. Hótalp ajánlott (már ha lesz elegendő hó), azt elvileg tudok majd szerezni annak, akinek nincs sajátja. Aki nem használt még ilyet, nem probléma, pár perc alatt meg lehet szokni. Az is biztos, hogy a túra végére már besötétedik. Ez teljesen megszokott a decemberi túrákon, hogy a legvégén már sötétben jövünk le. Fejlámpa legyen mindenkinél.

1. A leglátványosabb a Csukás-hegység. Annak is az 1954 m magas névadó csúcsát tervezem megmászni. 16 km és 1050 m szintemelkedés.
2. A Kárpátok külső peremén található Vráncsai-hegységben a Cristianu nevű 1629 m-es hegyet nézzük meg. Ez már az egykori határon túl található, lényegében már nem tartozik Erdélyhez. Elég látványos gerincszakasz található itt. Ez 18 km és 1100 m szint.
3. A Lakóca-tetőnek nevezett 1777 m-es hegyre megyünk fel. Ez Kovászna-megye legmagasabb pontja. Habár a terep könnyű, a táv elég sok: 24 km és 1100 m szint. Ha túl hosszúnak találjuk, akkor módosítok a programon (majd a helyszínen kiderül).
4. Szintén a Háromszéki-havasokban a Maniscu Mare nevű 1675 m-es hegyre megyünk fel, Komandó faluból indulva. Ez könnyebb túra, csak 19 km és 600 m szint.

Az összköltséget szédbobjuk annyi részre, ahányan leszünk. Ha 7-en leszünk, akkor kb. 47.000 Ft-ra jön ki fejenként. Szállás, üzemanyag, útdíj, autóbérlés. Értelemszerűen, ha kevesebben leszünk, akkor drágább lesz, mert kevesebbel osztódik az összköltség. Ha 6-an megyünk, akkor nagyjából 55.000 Ft lesz.

Aki szeretne jönni, jelezze nekem e-mailben, üzenetben vagy hívjon: +36 50 111 4604

Van még 2 hely!

Aki szeretne jönni, jelezze nekem vagy hívjon: +36 50 111 4604

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 3 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Galbina.jpg
2022, szeptember 3. szombat
Túravezető: Szabó Sándor
Magas-Tátra 2021.
2022, szeptember 7. szerda - 2022, szeptember 11. vasárnap
Túravezető: Bíró Péter
Téli fenyők.jpg
2022, december 27. kedd - 2023, január 1. vasárnap
Túravezető: zsoooc

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel