Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
71%
hétköznapokon
5%
hétvégeken
9%
ritkán
11%
nem kerékpározok
3%
Összes szavazat: 87

Bihar-hg. időjárása

Télutó a Pádis-fennsíkon

Pádis 0805080.JPG
Időpont: 
2019, április 19. péntek
Túravezető: 
Pap Attila
Táv: 
10.00km
Időtartam: 
6-7 óra
Utazás: 
49 fős busszal
 
A Bihar- hegység egyik gyöngyszeme a Pádis- fennsík, ahová a tél vége felé egy kellemes túrára csalogatjuk a természetjárót! Az olvadó hó alól előtörő virágok, a hófoltok közt ébredező fennsík zöldje, a szemünknek is oly kedves szétszórt fenyők és a lankás, változatos táj arca mind mind magához húz bennünket !
 
A túra útvonala mentén zárt erdők, kiszélesedő rétek, a kikelet első virágai, vízkelet és víznyelők is megmutatják majd magukat, nekünk! Tavasszal az olvadás eredménye lehet, hogy a Ponor- rét nyugati végében található víznyelő eldugulhat a sok hólétől, és a rét keleti végében található Ponor- kitörésből kiömlő patakvíz mennyiségétől, igy felduzzadhat a réten átfolyó patak vize, ezért a rétre érkező sok víztől időnként tó keletkezik a Ponor- réten! Hátha szerencsénk lesz e napon látni ezt az érdekes természeti képet a fennsíkon! A Ponor- rét egy magaslatokkal környezett mély katlan, mely szép látványt nyújt aki erre jár! Erdőkön át rétre, nyergeken át ismét rétre érve haladunk, majd a délután második felében érkezünk egy nyeregbe ahol várja a csapatot az autóbusz!
 
A túra útvonala:
Pádisi- menedékház (1290m ) - Ponor- kitörés (1080m )- Ponor- cirkusz ( Ponor-rét )- a rét víznyelői ( 1070m ) - Glavoi- rét (1083m )- Bál- rét- Pádis Kapuja, a Scarita- nyereg ( 1156m )
 
Útvonal busszal: Békéscsaba- Gyula- Méhkeréki átkelő- Nagyszalonta- Tenke- Pusztahollód- Belényes- Vasaskőfalva- Boga völgye- Pádis- fennsík kb.180km
 
Szükséges felszerelés:
Érvényes személyi igazolvány vagy útlevél, egynapi élelem és innivaló( kora délután elérünk egy forrást-itt lehet felvenni friss vizet), réteges ruházat, kényelmes lábbeli túrabakancs vagy túracipő, esőkabát, váltóruha melyet a buszban hagyhatunk. Kamásli és túrabot használata ajánlott !
Érdemes hozni néhány lejt, mert a határ átlépése után Nagyszalontán megállunk a Panda Bárban, ahol van lehetőségünk wc-re menni, esetleg inni egy kávét is!
 
A részvételi költség tele busz esetén 3500 Ft / fő !
 
A túrára jelentkezni lehet :
2019. február 12-től !
 
Jelentkezés:   cb.pap10@gmail.com címre írva !
Jelentkezésnél kérem adja meg a telefonos elérhetőségét is több jelentkező esetén mindenkiét!
 
Az egyesület túráin mindenki saját felelősségre vesz részt. A túrákon fizetendő költségtérítés biztosítást nem tartalmaz. Érdemes lehet egyénileg utas- és/vagy sportbiztosítást kötni. Mivel külföldön túrázunk ezúttal is rendelkezzenek Európai Egészségbiztosítási Kártyával, ami ingyenesen váltható ki.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 5 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

P1040616b.jpg
2019, február 22. péntek - 2019, február 24. vasárnap
Túravezető: Bánáti Aliz
1. Aragat-csúcs 4090 m - Örményország NZs.JPG
2019, február 27. szerda
Túravezető: Novák Zsolt
Vanturarita
2019, március 14. csütörtök - 2019, március 17. vasárnap
Túravezető: Novák Zsolt

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel