Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
71%
hétköznapokon
5%
hétvégeken
9%
ritkán
11%
nem kerékpározok
3%
Összes szavazat: 87

Bihar-hg. időjárása

Grúzia és Örményország

Racha
Időpont: 
2017, július 29. szombat - 2017, augusztus 13. vasárnap
Túravezető: 
Novák Zsolt
Időtartam: 
2 hét
Szállás: 
vadkemping
Utazás: 
repülő, busz, bérelt autó
Magashegyi túrák Grúziában, Örményországban legalább egy 4000 m feletti csúccsal.

Az időpont már végleges!

 
A túra betelt, már csak várólistára lehet jelentkezni.
 
Indulás: 2017.09.29 8:40 Ferihegy

Érkezés: 2017.08.13 19:25 Ferihegy

Van még hely, jelenleg 6-an vagyunk.
Max. létszám: 10

Ha szeretnél jönni, írj üzenetet vagy emailt vagy hívj.

Grúziába útlevél nem kötelező, elfogadják a személyit is, de Örményországba csak útlevéllel lehet belépni.

Szállás: vadkemping (1, 2 normál szállás is beleférhet)

Utazás: Turkish Airlines és bérelt 4x4 autók (nem off-roadozni fogunk, de a roszs minőségű utak miatt erősen ajánlott terepjárókkal menni).

Útiköltség: kb. 75.000 Ft repjegy nélkül. Tartalmazza az autóbérlés, határátlépés, útdíj, buszozás, üzemanyag és egy fizetős szállás árát. Ezeket én fizetem, majd a túra végén szétosztjuk az összköltséget egyenlő arányban a résztvevők között. Most 9 személyre számoltam. Mivel a résztvevők számához igazítom a bérelni kívánt autók méretét (ami meghatározza a fogyasztást és a napidíjukat), 8 emberrel sem lenne drágább.

A repjegyet mindenki magának intézi, én csak azt adom meg melyik járattal megyünk. Jelenleg a Turkish Airlines tűnik befutónak isztambuli átszállással, mivel a Wizz Air se lenne olcsóbb, viszont jobb a szombat reggeli indulás.

Program részletesen:

1. túranap: Érkezés Kutaisi reptérre reggel, majd buszozás Tbiliszibe. Érkezés a városközpontba kb. 10:30-kor. Felvesszük a bérelt autó(ka)t, és elintézzük az élelmiszer bevásárlást (mindent lehet kapni). Ezt követően és irány az örmény határ, a Dilijan Nemzeti Parkban a Matosavanak kolostor romjait nézzük meg az erdőben (ha jól állunk idővel). Majd a Sevan-tónál fogunk sátrazni.

2. túranap: a Sevan-tó körül is szétnézünk, majd Garni és Geghard környéke lesz a célpont. A két templom mellett geológiailag is érdekes a Garni-kanyon vidéke. Késő délután jereváni városnézés lesz a program, majd az Aragats lábáig megyünk autóval. Szállás: sátorban

3. túranap: Aragats-csúcs (4090m). Jó idő esetén mind a 4 csúcsára felmegyünk. Aránylag magasról indulunk (3200 m), de azért 1300 m felett lesz szintemelkedés.

Verzió: mind a 4 csúcsra felmegyünk, majd vissza a kiindulópontra

Verzió: az egyik autót átvisszük Aragats faluba, majd túra A-ból B-be.

4. Túranap: Utazás délre, a Khor Virap kolostor érintésével, majd a Tatev-szurdok környéke: kolostor, “Tatev szárnyai”, Ördög hídja (kanyon), ezt követően tovább utazunk délre.

5. Túranap: Túra a Khustup csúcsra (3206 m).

6. Túranap: tartalék nap (rossz idő vagy egyéb ok miatt, csúszhat a program vagy csak a tervezettnél több időt szánunk valamelyik látnivalóra)

7. Túranap: Utazás Vardziába (Grúzia). Ez a nap többnyire utazással fog telni.. Egy vízesést azért megnézünk közben..

8. Túranap: Vardzia (barlangváros), majd Borjomi és környéke (fürdés, Romanov-kastély, várak stb.)

9. Túranap: Racha-ba átmegyünk autóval, majd nagyzsákos túra (korábban már belinkeltem neked erről néhány fotót). Sajnos a térkép elég nehezen beszerezhető, de megoldom, addig nem tudom pontosan megmondani mennyi km és szintemelkedés várható. Ami biztos: részben vagy teljesen sátras túra lesz.

9. Túranap: Racha 2. nap

10. Túranap: Racha 3. nap

11. Túranap: Racha 4. nap

12. Túranap: Tartalék nap rossz idő esetére.

13. Túranap: Martvili és/vagy Okatse kanyon, majd délután utazás Kutaiszibe, autók leadása, majd éjszaka városnézés (bár nem túl érdekes város). Hajnalban utazás a reptérre taxival, majd hajnalban repülővel haza.

Természetesen - mint mindig - a változtatás jogát fenntartom! Sok változás már nem valószínű, nagyjából ez lesz a program.

Részletek emailben (novakzs[kukac]gmail[pont]com) vagy telefonon: +36 31 781 2750

További információk hamarosan!
 

FONTOS! Mindenképpen olvasd el, mielőtt jelentkezel, mert utólagos reklamációt ezzel kapcsolatban nem fogadok el! Ez egy kifejezetten nehéz túra, ezért aki nem ment még napi 1500 m szintet nagy hátizsákkal magashegyi terepen, az inkább ne jelentkezzen, vagy még a túra előtt tesztelje magát. Ne ausztriai vagy felvidéki terepre számítsatok!

Tehát csak jó kondiban lévő embereknek ajánlom ezt a túrát, ugyanakkor nem kötelező részt venni mindegyik programon. A tavalyihoz hasonlóan, ezúttal is, ha valaki túl nehéznek találja valamelyik túrát, maradhat az autóknál, és a környéken sétálgathat. Aki vállalhatatlanul lassú tempóban jön, az visszamegy a táborhelyre, nem fogunk órákat várni senkire (kivéve sérülés, betegség esetén).

A túrán várhatóan összesen 7 olyan nap lehet, amikor nagy zsákot, tehát sátrat, hálózsákot stb. is cipelni kell, de ez max. 2-3 egymás utáni hegyen töltött éjszakát jelent, tehát ennyi időre elegendő élelmet kell vinni egyszerre.

Mivel magashegyekről van szó, a program és a túrák útvonala az időjárás függvényében (vagy bármi más okból) változhat. Ebben az esetben rövidebb vagy könnyebb útvonalat választok.

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

dóval.JPG
2018, december 15. szombat - 2018, december 19. szerda
Túravezető: Bíró Péter
Temesvári karácsony.jpg
2018, december 16. vasárnap
Túravezető: Varga Sándor
Kamniki tél
2018, december 27. csütörtök - 2019, január 1. kedd
Túravezető: Novák Zsolt

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel