Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
71%
hétköznapokon
4%
hétvégeken
9%
ritkán
12%
nem kerékpározok
3%
Összes szavazat: 89

Bihar-hg. időjárása

Síelés és síoktatás

Kékestető D-i sípálya
Időpont: 
2017, január 13. péntek - 2017, január 15. vasárnap
Túravezető: 
Bíró Péter
Időtartam: 
3 nap
Szállás: 
Mátraházi Edzőtábor
Utazás: 
saját autókkal és/vagy tömegközlekedéssel

2017.01.13-15. az időpont, de a hóviszonyoktól függően változhat az időpont és a helyszín is! 1. helyszín: Kékestető sípálya 2. helyszín: Mátraszentistván sípálya.

A programra a Csabai Bihargók Túraegyesület és a Gördögök Sportegyesület tagjai jelentkézése elsődleges, de külsős nem egyesületi tagokat is szívesen fogadunk. smiley

Találkozó pénteken megbeszélt időpontban (később beszéljük meg), szombaton és vasárnap is a déli sípálya tetején reggel 9.00-tól. Aki tud síelni, az már akár vehet (egész napos) síbérletet és 9.00-tól síelhet. Péntek délután találkoznánk a Mátrában estére már sízni is lehet. A szállást úgy kell foglalnom, hogy péntekre legyen, de rövidebb időre is lehet érkezni, akár egy napra is.

Javaslom a síelni tudóknak a Kékesi Szuper Hétvége síbérletet (ha Mátraszentistvánra nem akarnak átmenni), ez a legjobb ár-érték arányú. yes
Péntek 17:00 – Vasárnap 16:30-ig (esti sízésekkel) Felnőttnek 13000 Ft

Részletek az árakról: http://kekesteto.hu/araink/

Továbbá a másik lehetőség a Mátrában, hogy Mátraszentistvánra a síparkba is átmegyünk. Részletek az árakról: http:/sipark.hu/berletek

(Kiknek ajánlott a túra)

Jöhet olyan túratárs is, aki nem akar síelni, de önállóan túrázgat vagy szurkol a többieknek stb… Önállóan sízni tudó kedve szerint sízhet.

Szükséges felszerelések:

Személyi igazolvány, akinek van diák igazolvány, MTSZ tagkártya (síbérlet kedvezményhez, ha még van rá kedvezmény), a síeléshez alkalmas, kényelmes és a hőmérséklethez megfelelő téli öltözet, ami nem nedvesedik át, ha „leülsz” a hóba, sapka, kesztyű, sí szemüveg, napszemüveg, fényvédő krém, fejlámpa, vízálló lábbeli, termoszban tea.

A síeléshez saját eszközt, azaz sílécet kötéssel, síbottal, bukósisakot hozz, de ha nincs akkor a helyszínen is lehet kölcsönözni. Kérem, a kölcsönzést mindenki egyénileg intézze! Érdemes lehet már előre letelefonálni, hogy biztosan jusson léc, sícipő, stb … megfelelő méretben. Más kölcsönzőből is lehet hozni eszközöket, egyénileg szabadon választható.

A túra során várható nehézségek, a túrázóval szemben követelmények:

A tanpálya a Kékestető Déli sípálya tetején van kijelölve, esetleg a TV torony alatti részen is.

Az oktatásra és a síelésre bármilyen tudású túratárs jöhet. A Déli sípálya KÉK, azaz könnyű pályának minősül. Nézd meg: Sípályák és hójelentés Kékesen: http://www.matracentrum.hu/kamerak/kamera003.php

(Költség)

várható költség, fizetés módja

Ballai Pál túratársunk felajánlotta ingyenes oktatási segítségét. Ez azt jelenti, hogy a napokban ott lesz velünk síelni és szívesen oktatja a kezdőket. Tehát így van lehetőség ezt a segítséget is igénybe venni! Köszönjük!

A síjegyek árairól információ: http://kekesteto.hu/araink/

Jelentkezéskor a szállásdíjat előre el fogom kérni, ez a beugró a programra.

Szállásdíj: 3600Ft/fő/éj kétágyas szobákban (nem kell hálózsák)

Indulási hely és időpont, felszállási lehetőségek, várható érkezés:

Lehet pénteken délután már az esti sízésre is érkezni és szombaton korai indulással is felutazni. Szombaton és vasárnap az oktatásra 9.00-ra Kékestetőre indulunk. Hazautazás vasárnap délután sízés után 16:00 körül.

Étkezés:

Megoldható a szálláson is, de nem kötelező. A reggelit kötelező választani. Kérhető ebéd és vacsora is, de előre jelezni kell. Jelentkezéskor kérem megadni szíveskedj!

Étkezések ára (tányérszervizes étkezés):

Menüs reggeli: 1000 Ft/fő

Menüs ebéd: 1500 Ft/fő

Menüs vacsora: 1400 Ft/fő

Napközben Kékestetőn a terasz étteremben meleg étel és italfogyasztásra van lehetőség.

Tervezett létszám:

A programra 4-12 főt várok.

Jelentkezést csak az előlegek befizetésével fogom tudni elfogadni. Visszamondás esetén pénzt visszaadni abban az esetben tudok, ha a várólistáról vagy egyéb úton jelentkezik helyedre valaki.

 

Jelentkezés

Túravezető neve, elérhetősége:

Bíró Péter

e-mail:petyabiro@gmail.com

Tel:+3670/9423282
 

Jelentkezés kezdete, határideje:

Túrakiírás megjelenésétől várom a jelentkezéseket e-mailben 2016. december 30-ig, ill. amíg nem telik be a túra.

Kérjük, hogy jelentkezéskor adja meg nevét, (több jelentkező esetén mindegyikük nevét)

e-mail címét, és telefonos elérhetőségét! Továbbá kérem, hogy jelezd nekem, hogy tudsz-e autóval jönni, hány személyt tudnál hozni és melyik városból indulsz.

A TÚRÁN MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT!

A jelentkezéssel elfogadja, hogy a túra során a túravezető utasításait betartja. A túra programváltozás jogát fenntartom! (Időjárás, egyéb körülmény.)

Mivel elképzelhető, hogy többen fotózunk, videózunk….

Minden résztvevő a túrán/programon való részvételével hozzájárul, hogy ezen a rendezvényen készült film-, és képanyagokban szerepelhet, és ezeket az anyagokat a szervező publikálási, egyesületi reklámcélra szabadon felhasználhatja. A túrázó ezért ellenszolgáltatást nem kér.     

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 2 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Rafting a Csernán
2021, március 27. szombat - 2021, március 28. vasárnap
Túravezető: Magyar Róbert
herkulesfürdő
2021, május 1. szombat - 2021, május 5. szerda
Túravezető: Magyar Róbert

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel