Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
71%
hétköznapokon
5%
hétvégeken
9%
ritkán
11%
nem kerékpározok
3%
Összes szavazat: 87

Bihar-hg. időjárása

Európai Egészségbiztosítási Kártya

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (továbbiakban EU kártya) térítésmentesen váltható ki és 3 évre érvényes. Ideiglenes tartózkodás során az EU bármelyik 28 tagállamában, valamint Izlandon, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban – amennyiben arra orvosi szempontból szükségünk van – ugyanolyan feltételekkel és költségek megfizetésével (bizonyos országokban ingyenesen) vehetjük igénybe az állami egészségügyi ellátást, mint az adott országban biztosítással rendelkező személyek.

Az EU kártyát a magyar egészségügyi szolgáltatások igénybevételére jogosult személy kérelmére bármely kormányhivatal, vagy pedig az Országos Egészségbiztosítási Pénztár állítja ki. A kártya személyesen, meghatalmazott útján, postai úton, vagy pedig az ügyfélkapun keresztül igényelhető.

Az Európai Egészségbiztosítási Kártya hiányában külföldi orvosi ellátás esetén előre kérhetik a szükséges orvosi ellátás költségét.

Tehát külföldi utazás, túrázás esetén rendelkezzünk az ingyenesen kiváltható EU kártyával!

Azonban fontos tudni:

- Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesíti az utazásbiztosítást!

- Nem jogosít magánfinanszírozású egészségügyi ellátás igénybevételére, és segítségével nem fedezhetők az olyan költségek, mint pl. visszaútra szóló repülőjegy, vagy az ellopott/elveszített vagyontárgyak értéke.

- Nem fedezi a költségeket, ha kifejezetten orvosi kezelés igénybe vétele céljából utazunk az adott országba.

 - Nem garantál ingyenes szolgáltatásokat! Miután az egyes országok egészségügyi rendszere más és más, ezért előfordulhat, hogy azok a szolgáltatások, amelyekért hazánkban nem számolnak fel pénzt, egy másik országban nem ingyenesek.

- Aki rendelkezik EU kártyával, szükség esetén az OEP mentőautóval hazaszállítja, de a betegség vagy a sérülés jellegétől függően emiatt a kinti tartózkodás akár több napra is elhúzódhat, hiszen a hazaszállítást besorolják a feladatok közé. Ilyen esetben viszont a hozzátartozó kint tartózkodására csak a megfelelő utasbiztosítás nyújt fedezetet.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Magas-Tátra az Örvény-kőről 20170129.jpg
2019, január 17. csütörtök - 2019, január 20. vasárnap
Túravezető: Bíró Péter
P1010873b.jpg
2019, január 18. péntek - 2019, január 20. vasárnap
Túravezető: Bánáti Aliz
évnyitó.jpg
2019, január 26. szombat
Túravezető: Szabó Sándor

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel