Bejelentkezés

Támogass minket!

Szavazás

Milyen gyakran kerékpározol?
naponta
71%
hétköznapokon
5%
hétvégeken
9%
ritkán
11%
nem kerékpározok
3%
Összes szavazat: 87

Bihar-hg. időjárása

Szeptemberi bringás programok - Visszatekintő

Esemény dátum: 
szo., 2011-09-24

Elégedetten ülök a billentyűzet elé, mert teljes sikerrel zárult az Európai Autómentes Naphoz kapcsolódó rendezvénysorozat. A szombati nagy, dél-békési bringatúra pedig igazi bihargós feelinget nyújtott mindenkinek, aki bevállalta velünk a 140 km-es túrát!
 
 09.22.-én csütörtökön délelőtt a Békéscsaba Polgármesteri Hivatal által szervezett programhoz csatlakozva én és Major Erika kimentünk kis sátorral a Széchenyi-ligetbe , bemutatni az egyesület tevékenységét, lufit-tollat adtunk a kilátogató gyerekeknek, és örömünkre szolgál, hogy több tanár is érdeklődött a Bihar-hegység látnivalói felöl! A tevékenységünket bemutató szóróanyagok nagy részét elajándékoztuk! Több civil szervezet várta programmal a város diákjait.
 
 Délután a 16 órakor induló 16km-es  biciklitúrán 40 résztvevő volt, a 17.30-kor induló Critical Mass felvonuláson és a bringaemelésen pedig 125-en vettek részt!!!
 Minden jól alakult, s boldogan tekertünk haza kora estére!
 
 Aztán eljött a szombati nagy túra napja!
 
 Igazán jó kis útvonalat sikerült megtervezni, sok látnivalóval, szinte végig jó minőségú aszfaltúton tekerhettük le a 140 km-es távot.  Szerencsénkre a kicsinél nagyobb forgalom csak az út utolsó 40 km-én volt!
 
 Számos apró és óriási élményt adott ez a nap.  A csabai Kossuth-téri indulásra 18-an jöttünk össze.  Már indulás után igen jó tempót vettünk föl, és hamar odaértünk a kígyósi elágazáshoz, ahol csatlakozott hozzánk Pistabá és Teri. Kis pihenő után irány Kétegyháza. Már itt szépen sütött a nap. Kétegyházán az Almássy-kastély parkjában tettünk egy rövid látogatást, majd továbbhaladtunk Elekre, ahonnan velünk tartott Erika és Pista, aki a gyulai Makadám Világjáró Kerékpáros Klub tagja.  Lőkösháza előtt nem hagyhattuk ki az éppen felújításon áteső Bréda-kastélyt  látogatását sem!!! . Megérte!
 Szépen dagadt a csapat létszáma, olyannyira hogy Battonya közelében elénk jött 3 bringás, akik mezőkovácsházi rendőrök voltak, s tekerni akartak velünk a túra további részein. Örömünkre szolgált, hogy pár km megtétele után pedig a medgyesegyházi általános iskola igazgatója csatlakozott hozzánk a lányával. Szóval népes kis csapat érkezett Mezőhegyes határába, ahol már várt minket Iza és két társa. Ők voltak  vezetőink mezőhegyesi látogatásunk során!
 A ménesek településén pihenőt tartottunk a Fekete-tó partján , majd fölkerestünk egy ritkaságszámba menő csikós-lakot, amely egy  félig földbevájt házikó!  Ezután a Fanti-cukrászda fogadta csapatunkat, friss pogácsával és fagyival, majd a Nóniusz-Hotel mellett meglátogattunk egy ménes istállót, ahol testközelbe kerültünk a híres mezőhegyesi versenylovakkal!  Lélegzetelállító volt.  Ide vissza kell jönni.   Mezőhegyesen külön el lehet tölteni egy egész napot!
 Az idő szűke miatt már indulnunk kellett tovább Tótkomlós felé. Jól haladtunk még késő délután is.  Csanádapáca központjában elkészítettük az egyik csoportképet és éppen egy helyi lakodalmas menet kellős közepébe csöppent a színes ruhákat felvonultató bringás had!
 Így mindeképpen emlékezni fognak ránk, mivel video és fotó is készült arról, hogy együtt értünk az esküvő előtti térre!
 Hogy ennyien vártak bennünket ott....!?
 Jó hangulatban tekertünk be békéscsabára a kiindulási ponthoz napnyugta előtt fél órával!!
 
 Csodás őszi biciklitúrán vettünk részt! Egyéni rekordok születtek km-ben. Az én személyes napi rekordom is megdőlt: 175  km / nap!!!
  Nagyon köszönöm mindenkinek a munkáját az Európai Mobilitási Hét Bihargós programjainak rendezéséhez!
 Külön köszönet, akik együtt tekertek velünk!
 Szép őszi túrákat kívánok!
 

 Üdv. papati

Képek a szeptember 24-i mezőhegyesi bringatúráról itt.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 0 vendég van a webhelyen.

Aktuális túráink

Magas-Tátra az Örvény-kőről 20170129.jpg
2019, január 17. csütörtök - 2019, január 20. vasárnap
Túravezető: Bíró Péter
P1010873b.jpg
2019, január 18. péntek - 2019, január 20. vasárnap
Túravezető: Bánáti Aliz
évnyitó.jpg
2019, január 26. szombat
Túravezető: Szabó Sándor

Közösségi oldalak

Támogatóink

Tartalommegosztás

Tartalomátvétel